Automation til fiskeindustrien

Kaj Olesen A/S er en innovativ maskinfabrik, der beskæftiger omkring 20 medarbejdere på virksomhedens adresse i Nørre Nebel.
Kvalitet har været et nøgleord siden Kaj Olesen startede maskinfabrikken i 1998.

Dengang bestod sortimentet af ”EASY-MATIC pinboner” – en maskine til at fjerne ben fra laks og ørred. I dag er der på verdensplan solgt over 500 eksemplarer.
Samtidig er sortimentet af maskiner til fiskeindustrien udvidet, så virksomheden i dag tilbyder en række forskellige maskiner til automation af arbejdsprocesser.

”Hele styringsmekanikken er en vigtig konkurrenceparameter for vores maskiner på det globale marked – bedre styringer giver mere konkurrencedygtige maskiner. Vores forretningsmodel bygger på kvalitet og service og det indebærer naturligvis, at hele styringsmekanikken skal kunne tåle at blive brugt og være fremtidssikret. Når Kaj Olesen A/S sælger en maskine til fiskebearbejdning, skal den optimere kundens produktion ved at automatisere rutiner og manuelt arbejde.” – udtaler Kim Olesen, administrerende direktør i Kaj Olesen A/S.

I januar 2015 indledte Kaj Olesen A/S et samarbejde med Orbital. Lige siden starten har der været fokus på at skabe en fælles forståelse, så Orbitals projektingeniører, el-konstruktører og montører alle kender Kaj Olesens maskinstyringer og behov.

I dag leverer Orbital automation til samtlige automatisk styrede maskiner hos Kaj Olesen A/S. Opgaverne spænder over serieproduktion af mindre styringer til store udviklingsprojekter, hvor der bliver designet maskinstyringer til komplekse opgaver.

Udover styretavler og PLC programmering, har Orbital designet brugervenlige HMI løsninger, der gør det let for operatører at betjene maskinerne.

Orbital er stolte af at være en del af Kaj Olesens succes. Samarbejdet udvikler sig løbende og der er fokus på optimering af eksisterende styringer og udvikling af nye automationsløsninger til fremtidens maskiner i fiskeindustrien.

Kaj Olesen A/S er et glimrende eksempel på, at et partnerskab om maskinstyringer styrker maskinbyggerens produkter og skaber vækst.