Industri 4.0 for maskinproducenter


Digitaliseringen skaber potentiale for nye services og forretningsmodeller hos danske maskinproducenter. Omstilling til fremtidens digitale industri er i fuld gang og det er en udvikling, der åbner nye muligheder for vækst hos maskinbyggere. Sammensmeltningen af den fysiske og digitale verden gør, at du som maskinproducent kan gå fra en “klassisk produktionsvirksomhed” til en moderne servicemodel, hvor din forretningsmodel indfanger mulighederne i IoT og industri 4.0.

Nye teknologier skaber grobund for industri 4.0

  • Automation
  • Cloud computing
  • Intelligent software
  • Avancerede visualiseringsværktøjer
  • 3D-scanning og print
  • Sensorteknologi
  • Algoritmer
  • Big data

Ovenstående er blot nogle af teknologierne. Tilsammen giver det en bred palette af teknologier, der vil være en del af fremtidens digitale industri.

Servicetization hos maskinproducenter

Der er forskellige muligheder for at bringe services ind som en central del af din maskinbyggerforretning i fremtiden. Hidtil har du måske primært været hardware og mekanikfokuseret? Ved at forbinde den fysiske verden med den digitale opstår der nye muligheder. Det kan fx være ved at tilføje sensorer, forbinde dine maskiner til internettet, analyse produktionsdata og udvikle digitale services. For at ændre din forretningsmodel til at du udnytter potentialet i digitaliseringen, har du brug for en samarbejdspartner, der har et indgående kendskab til de nye teknologier og software.

Opsamling og analyse af produktionsdata

Orbital har stor erfaring med opsamling og analyse af produktionsdata. Vores SCADA system til vindmøller har over 800 vindmøller online, som vi modtager produktionsdata fra hvert sekund. De store mængder data, bliver præsenteret visuelt og overskueligt i vores OrbiSCADA system. Udover at SCADA-systemet kan bruges til fjernovervågning og kontrol, giver dataopsamlingen også mulighed for at analysere produktionen. Dermed er det muligt at minimere nedetid og planlægge vedligehold.

Start din rejse mod industri 4.0

Omstillingen til industri 4.0 sker ikke af sig selv – du er nødt til at tage en beslutning om at gå i gang. Måske er dine konkurrenter ikke startet endnu, så har du også muligheden for at få et forspring. Kontakt Orbital til en snak om, hvordan vi kan være med til at sætte fokus på industri 4.0 i din B2B virksomhed, der producerer maskiner til produktionsvirksomheder eller andre formål i industrien.