Orbital leverer styring og overvågning til en husstandsvindmølle på Grønland


Pilotprojekt skal undersøge potentialet for grøn energi på øen

Grønlands Energiforsyning har indledt et pilotprojekt for at undersøge potentialet for grøn energi på øen. Visionen er, at i fremtiden skal en større del af øens energiforbrug stamme fra vedvarende energiformer, herunder vindkraft, solceller og vandkraft.

Solid Wind Power skal levere en 25 kW vindmølle til projektet

Orbitals kunde Solid Wind Power er udvalgt til at levere en husstandsvindmølle til projektet på Grønland. Vindmøllen er i størrelsen 25 kW og det er en klasse 3-mølle med et unikt vingedesign. Den er bygget på den nyeste teknologi, som sikrer høj energiproduktion, lang levetid og lavt støjniveau.

Orbital leverer styring, inverter og overvågning til Solid Wind Power

Som underleverandør til Solid Wind Power, skal Orbital levere følgende til vindmøllen: styring, firmware, inverter, dump-load og SCADA-overvågning. Alt sammen helt centrale dele i forhold til, at møllen producerer med så høj effektivitet som muligt. Fjernovervågning og kontrol er med til at reducere nedetiden væsentligt, når serviceteknikere nemt og hurtigt kan rette eventuelle fejl direkte fra mobiltelefon og computer.

Specialtilpasning af firmwaren til det grønlandske klima

Det grønlandske klima er kendetegnet ved sne, is og lave temperaturer. Så derfor har Orbital lavet specialtilpasninger i firmwaren for at forberede vindmøllen til de vejrforhold, den kommer til at producere under. Særlige klimaforhold kræver nemlig tilpasninger i firmwaren, så elektronikken i vindmøllen ikke bliver påvirket af barske vejrforhold.